Waasland-Beveren weg van laatste plaats
Foto: BELGA

Na de overwinning van Zulte Waregem tegen Genk op vrijdagavond was Waasland-Beveren de nieuwe rode lantaarn, maar nog geen etmaal later hebben de Waaslanders die scheve situatie rechtgezet. Een doelpunt van Renaud Emond was genoeg voor de drie punten tegen Oostende. Waasland-Beveren stijgt naar plaats dertien, Oostende zakt naar de tiende plaats.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Waasland-Beveren heeft weer wat ademruimte onderin. Na drie opeenvolgende nederlagen tegen Kortrijk, Genk en Gent weet het weer wat winnen is. Tegen een teleurstellend Oostende had het uiteindelijk genoeg aan één doelpuntje.

Amido Baldé had er zin in vandaag. De huurling van Celtic Glasgow kon Waasland-Beveren al na zes minuten op voorsprong koppen, maar helemaal vrijstaand kopte hij toch nog in de handen van keeper Ovono. Oostende kon in de openingsfase bijzonder weinig gevaar ontwikkelen. Berrier trapte de beste poging na 17 minuten pal in de handen van keeper Coosemans.

Vijf minuten later zorgde Renaud Emond voor de verlossing bij Waasland-Beveren. Een afgeblokte poging van Henkens viel pardoes in de voeten van Emond, die van dichtbij niet meer kon missen en Ovono vloerde. Waasland-Beveren. De thuisploeg kon in zijn laatste vijf matchen maar drie doelpunten scoren, een hoog oplopende score werd er dan ook niet verwacht. Baldé probeerde het tien minuten voor de koffie nog eens, maar talmde te lang. Nog voor de rust kreeg Hoefkens nog een grote kans op de gelijkmaker toen Coosemans zomaar onder een bal na hoekschop ging, maar de verdediger was te verrast en mikte het leer over.

Oostende mocht van geluk spreken dat het aan de rust nog met elf man op het veld stond. Canesin kreeg eerst geel voor een flauwe schwalbe, daarna ging de Braziliaan vol door op Coosemans na een diepe bal. Scheidsrechter Dierick hield de kaarten echter op zak, anders keek Canesin zonder twijfel tegen een terechte tweede gele kaart aan.

Na de rust probeerde Oostende het met vernieuwde moed, maar afwerken bleek een moeilijke klus voor de jongens van de kust. Op het uur ontsnapte het aan de dubbele achterstand. Baldé omzeilde goed de buitenspelval en kwam oog in oog met Ovono op een voorzetje van Hubert, maar de aanvaller slaagde erin van dichtbij de bal op de kruising te mikken.

Bij Oostende moest Bjorn Ruytinx dan maar de gelijkmaker scoren. ‘El Toro’ kwam een kwartier voor tijd tussen de lijnen, maar ook hij kon Coosemans niet verschalken. Oostende zakt zo terug naar de tiende plaats, Waasland-Beveren heeft een belangrijke overwinning beet en staat nu op de dertiende.

Opvallend:

Waasland-Beveren won nog maar voor de derde keer een thuismatch dit seizoen, terwijl Oostende toch een goede uitreputatie heeft.

Belangrijkste fases:

13’ - Vanop een meter of 40 ziet Henkens de bezoekende doelman wat voor zijn lijn staan en hij gaat zijn kans. Beetje optimistisch van Henkens, maar zijn poging gaat toch niet echt heel ver naast.

22’ - GOAL - Emond brengt de thuisploeg op voorsprong! Henkens probeert het van ver, maar zijn poging wordt afgeblokt. De bal komt dan pardoes voor de voeten van Emond en die geeft Ovono geen schijn van kans. De thuissupporters zingen, springen en dansen.

37’ - Canesin gaat achter een diepe bal aan, maar Coosemans is eerder op de bal. Dat houdt de Braziliaan echter niet tegen om zich wat in te houden, en hij gaat onstuimig door op de goalie. Dierick houdt de logische tweede gele kaart op zak.

41’ - Coosemans gaat heel knullig onder een hoekschop van Berrier door. De bal komt zo voor de voeten van Hoefkens, maar die is te verrast om het leer in een quasi leeg doel te trappen. De ex-Bruggeling mikt over. Dit was de kans op de gelijkmaker!

Lukaku met de goede inspanning op de linkerflank. Met het nodige geluk geeft hij de bal aan de rand van zestien aan Wilmet, maar die krult over en naast.

60’ - Hubert dropt een bal in de zestien en Baldé komt moederziel alleen voor Ovono opduiken. Zijn kopbal spat uiteen op de lat.

77’ - Destorme staat nog niet heel lang op het veld, maar pakt nu al uit met een prima poging. Aan de rand van de zestien haalt hij verschroeiend uit, maar Ovono tikt het leer in corner.

84’ - Berrier loopt geen buitenspel op de rechterflank na een prima pass van Ruiz. Hij ziet Coulibaly alleen voor Coosemans staan, maar in extremis werkt Vermeulen het leer nog in corner. Knap gedaan van de oud-Bruggeling.