Israël sluit grensovergangen naar de Gazastrook
Foto: REUTERS

Israël heeft zondag voorlopig de grens naar de Gazastrook gesloten, als reactie op een projectiel dat vanuit de Gaza werd afgeschoten. De autoriteiten bevestigden zaterdagavond het bericht in de Israëlische krant Haaretz.

De grensovergangen Kerem Shalom en Erez naar de Gazastrook zijn vanaf zondag gesloten. Slechts in humanitaire noodgevallen kan de Gazastrook verlaten worden via Erez, schrijft Haaretz. Vrijdagnacht had het Israëlische leger een projectiel opgemerkt, dat vanuit de Gazastrook werd afgevuurd naar het zuiden van Israël. Het is niet duidelijk of het om een raket of een mortiergranaat ging, zei een militaire woordvoerster. De Israëlische coördinatiedienst voor activiteiten in de territoria (COGAT) was niet bereikbaar voor commentaar.

Het is de tweede aanval vanuit de Gazastrook sinds de inwerkingtreding van een bestand tussen Israël en de Palestijnen eind augustus. In september werd een mortiergranaat op Israël afgevuurd. Israël en de Palestijnen waren het eind augustus na een oorlog van 50 dagen eens geworden over een bestand van onbeperkte duur.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig