VIDEO. Cercle laatste na blamage tegen Kortrijk
Foto: Isosport

Cercle Brugge heeft in het eigen Jan Breydelstadion voetballes gekregen van een uitgekookt KV Kortrijk. Dat teerde op een vroege voorsprong, liet de gastheer komen en strafte diens inefficiëntie genadeloos af op de counter dankzij een sterke Marusic. Eindstand was een 0-4 blamage voor de vereniging, dat door de zeges van Waasland-Beveren en Zulte Waregem plots laatste staat. Bekijk de beelden vanaf 23u.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Cercle Brugge-KV Kortrijk begon met een strafschop nadat Adam Marusic neerging in de zestien. Gertjan De Mets zag zijn penalty gered door Werner, maar wist in de rebound de bal wel tegen de touwen te werken. Een vroege voorsprong voor Kortrijk dus in het West-Vlaamse burenduel.

Cercle moest komen en dreigde via een afstandsschot van Kabananga, maar Keet stond goed te keepen. Op het halfuur was het helemaal alle hens aan dek bij Kortrijk, maar Sukuta-Pasu kopte een vrije trap op de paal. De daaropvolgende gelijkmaker werd afgekeurd voor buitenspel.

Na rust ging groen-zwart verder op zijn elan, maar het sprong onzorgvuldig om met een resem halve kansjes. Kortrijk moest achteruit, maar sloeg genadeloos toe toen het dan toch de ruimte kreeg. Teddy Chevalier vond een sterke Marusic, en de Serviër maakte het oog in oog met Werner prachtig af met een subtiel lobje. Sukuta-Pasu had Cercle vijf minuten later de aansluitingstreffer kunnen bezorgen, maar in de aanval knelt het schoentje duidelijk bij de Bruggelingen.

Cercle is laatste

Dan deden de Kerels beter: op een vlijmscherpe counter speelde het de Cercle-defensie op een hoopje. Thomas Matton plaatste de 0-3 knap in de verste kruising. Drie minuten later strooide alweer Marusic nog wat meer zout in de wonde met een overhoekse volley. De reactie van Werner, die woest zijn doel uitstormde, sprak boekdelen.

Cercle Brugge zakt door de zeges van Waasland-Beveren (1-0 tegen Oostende) en Zulte Waregem (2-0 tegen Genk) naar de laatste plaats, die het wel deelt met Lierse. Groen-zwart heeft echter nipt een slechter doelpuntensaldo dan de Pallieters, die het morgen nog opnemen tegen AA Gent. KV Kortrijk schuift intussen langzaam maar zeker op richting top zes en volgt in het zog van Standard en Westerlo.

Belangrijkste fases:

4’ GOAL! Marusic gaat neer in de 16. De bal gaat meteen op de stip! Een niet al te beste strafschop van Gertjan De Mets die de bal getelefoneerd in de rechterhoek trapt. Werner kiest de goede hoek, gaat uitstekend plat maar in de herneming scoort De Mets wel.

15’ Heel goed schot van Kabananga van buiten de zestien. Keet is attent en gaat plat. In de herneming schiet Bacelic bijna binnen maar de KVK-defensie is er als de kippen bij om de bom te ontmantelen.

33’ Vrije trap Cercle die goed de box wordt ingetrapt. Sukuta-Pasu springt hoog en kopt het leer tegen de verste paal. In de rebound gaat de bal wel binnen maar staat de grensrechter met de vlag omhoog.

43’ Gertjan De Mets leest het spel perfect en trapt de bal hoog door naar een goed vrijgelopen Matton. Die kan zijn knikker tegen het leer zetten maar kopt dan recht in het midden van de goal op een attente Werner. Hier zat meer in.

66’ GOAL! Chevalier bedient op prachtige wijze de goed vrijgelopen Marusic. Die kan alleen op een ver uit zijn doel staande Werner afgaan. De Serviër blijft ijskoud en lobt de bal professioneel over de doelman. 0-2 en nu wordt het wel heel moeilijk voor een sowieso al weinig scorend Cercle.

72’ Buysse zet de bal goed voor naar de afgehaakte Sukuta-Pasu die zijn schot bij een goed grabbelende Keet ziet eindigen. Geen aansluiting voor de thuisploeg.

77’ GOAL! Keurig een-tweetje tussen Van Eenoo en Matton. Het lijkt bijna een trainingsoefening waarbij Matton zoals het hoort de bal tegen de touwen jaagt. 0-3, einde verhaal voor de Vereniging.

80’ GOAL! Een schot komt eerst nog op de vuisten van Werner terecht maar in de rebound kan Marusic de bal vol op de slof perfect in het hoekje deponeren. Het wordt stilaan een pijnlijk avondje voor Cercle.