Sjiitische Houthi-rebellen hebben in Jemen een hoofdkwartier van hun soennitische rivalen de lucht in geblazen. Eerder waren bij gevechten met bewakers van het gebouw van de Islah-partij vier mensen om het leven gekomen. Dat meldt de nieuwssite al-Masdar.

Alle mensen hebben het gebouw kunnen verlaten voor het werd opgeblazen. De Houthi’s namen 25 mensen mee naar een onbekende bestemming.

De sjiitische Houthi-rebellen komen uit het noorden van het land, zijn echter de voorbije weken in de door soennieten gedomineerde regio’s van het land opgerukt. Ze controleren al de hoofdstad Sanaa. Aanhangers van de afgezette vroegere president Ali Abdullah Saleh zouden hen bij hun opmars steunen. Tegenstanders betichten de Houthi’s ervan een eigen sjiitische staat te willen oprichten.

Een in september onderhandeld vredesakkoord is tot op vandaag nog niet omgezet. Het voorziet onder andere de vorming van een eenheidsregering. Vrijdag hadden de Houthi’s volgens mediaberichten de Jemenitische president Abd Rabbo Mansur Hadi een termijn van tien dagen gegeven voor de vorming van een nieuwe regering.