In de Belgenclash tussen Napoli en AS Roma in de Serie A heeft die eerste aan het langste eind getrokken na doelpunten van Gonzalo Higuain en Jose Callejon. Mertens viel twintig minuten voor tijd in bij de thuisploeg, Radja Nainggolan stond de hele wedstrijd tussen de lijnen voor een alweer tegenvallend AS Roma.

Napoli begon aan honderd kilometer per uur aan de topper in de Serie A. Na drie minuten al wist Higuain acrobatisch de 1-0 op het scorebord te brengen. De blauwhemden bleven Roma onder druk zetten, maar twee keer het doelkader voorkwam voor de rust erger voor de Romeinen.

Na rust stak AS Roma een paar keer de neus aan het venster, maar de grootste kans op de counter was weer voor Napoli. Rode Duivel Radja Nainggolan haalde de inzet van Callejon evenwel net voor de lijn weg. Het bleek slechts uitstel, want in het slot rondde diezelfde Callejon een counter wel af. Dries Mertens viel in de zeventigste minuut in bij Napoli, maar de Belg kon zich niet laten opmerken.

Voor Roma is dit pijnlijk puntenverlies, want het ziet zo Juventus drie punten uitlopen. De Oude Dame kon wel winnen. Het nam met 0-2 de maat van Empoli.