BBC-lezers verkiezen Courtois tot beste doelman Premier League
Foto: EPA

Rode Duivel Thibaut Courtois werd door de lezers van de website van de BBC, de Britse openbare omroep, verkozen tot beste doelman van de Premier League. Voor Courtois is dat een tweede triomf in zijn prille periode bij Chelsea, nadat hij eerder al clubmonument Petr Cech uit doel speelde.

Courtois, die na drie seizoenen op uitleenbasis bij Atlético Madrid terugkeerde naar moederclub Chelsea, kreeg de volle steun van de lezers van de Britse openbare omroep. In een enquête wie zij de beste doelman van de Engelse hoogste klasse vinden, verzamelt onze nationale nummer één meer dan de helft van de stemmen: 55,9% van de lezers vindt Courtois de beste keeper in de Premier League. Op de tweede plek volgt David de Gea van Manchester United, die de laatste weken nochtans ook enorm sterk bezig is. De jonge Spanjaard verzamelde 36,9% van de stemmen. Ver op de achtergrond is er ook nog Manchester City-doelman Joe Hart, die 7,3% van de stemmen in de wacht sleept. De BBC selecteerde Courtois, De Gea en Hart als drie genomineerden, waardoor de lezers van hun website enkel op dat trio kon stemmen.

Voor Courtois is het al de tweede stevige triomf op enkele weken tijd na zijn intrede in Engeland. Eerst speelde hij clubmonument Petr Cech, door velen toch ook beschouwd als één van de beste doelmannen ter wereld, uit de ploeg. Courtois werd eerder ook al verkozen tot beste doelman van Spanje. Een ‘officiële’ prijs is dit evenwel niet: de prijzen voor beste speler en beste team in de Premier League worden pas op het einde van het seizoen bekendgemaakt.