Michael Vanthourenhout alweer beste bij beloften
Foto: PHOTOPRESS.BE

Michael Vanthourenthout heeft zaterdag in Oudenaarde de Koppenbergcross bij de beloften gewonnen. Hij finishte in de tweede manche van de bpost bank trofee voor Laurens Sweeck en Toon Aerts. Het is voor de renner van Sunweb-Napoleon Games al zijn vierde zege van het seizoen.

Noch Mathieu van der Poel noch Wout Van Aert nam deel aan de reeks bij de beloften. Bijgevolg was Vanthourenhout torenhoog favoriet voor de zege.

Het was Toon Aerts die in de eerste ronde het tempo bepaalde, meteen gevolgd door een vijftal renners. In de tweede ronde maakte Vanthourenhout zijn favorietenrol waar. Zijn voorsprong van enkele lengtes liep snel uit tot 30 seconden en niemand slaagde er nog in om hem bij te halen.

Voor de Europese kampioen is het zijn tweede zege in de bpost bank trofee, na eerder de overwinning in Ronse. Ook won hij de Wereldbeker in Valkenburg en was hij de sterkste (bij de elite) in de kermiscross van Ardooie. Daarmee maakt Vanthourenhout meteen duidelijk dat hij over goede papieren beschikt om volgende week zichzelf op te volgen als Europees kampioen bij de beloften.