Vroege uitschakeling voor Dirk Van Tichelt
Foto: Photo News

Dirk Van Tichelt (-73 kg) is zaterdag op de Grand Slam judo van Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, uitgeschakeld in de derde ronde. Roxane Taeymans (-70 kg) geraakte niet verder dan de tweede ronde. Voor beide judoka’s was het hun eerste toernooi na een periode van inactiviteit.

Van Tichelt (WR 12) bouwde na het wereldkampioenschap een rustpauze in en maakte in Abu Dhabi zijn rentree. In zijn eerste kamp van de dag versloeg hij de Mongool Odbayar Ganbaatar (WR 23), die na 3:40 uitgesloten werd met een vierde strafpunt. In het volgende gevecht was de Duitser Christopher Völk, die eind augustus op het WK nog brons veroverde, een maatje te groot. Völk maakte het na 3:38 af met ippon.

Ook Roxane Taeymans (WR 70) maakte in Abu Dhabi haar comeback op wereldniveau. In februari onderging ze een knieoperatie, waarna ze zes maanden moest revalideren. Vorige week pakte Taeymans al wel brons op de Europacup in Zweden.

In Abu Dhabi won Taeymans haar eerste kamp tegen de regerende Amerikaanse kampioene Samantha Bleier (WR 24), die na een scoreloos verloop een strafpunt moest incasseren. In de tweede ronde ging ze onderuit tegen de sterke Marokkaanse Assmaa Niang (WR 9), die eerst op voorsprong kwam met yuko en na 3:16 de beslissende ippon liet optekenen. Niang was eerder op het jaar goed voor goud op de Grand Prix van Düsseldorf, zilver op de World Cup van Casablanca en brons op de Grand Prix van Samsun.

Zondag komen in Abu Dhabi nog Toma Nikiforov (-100 kg) en Benjamin Harmegnies (+100 kg) in actie. Ook voor Harmegnies wordt het zijn eerste kamp na een knieoperatie en zes maanden revalidatie.