De 69-jarige wielertoerist uit Sint-Truiden die vrijdagmiddag onder een tractor belandde in Hakendover bij Tienen is ‘s avonds bezweken aan zijn verwondingen in het ziekenhuis van Sint-Truiden.

De zestiger belandde vrijdag omstreeks 13 uur onder het wiel van het landbouwvoertuig op het kruispunt van de Sint-Truidensesteenweg en de Eliksemstraat in Hakendover.

De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse en de man werd in allerijl overgebracht naar het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden. Daar verslechterde zijn toestand en overleed de man uiteindelijk.

Het parket van Leuven werd rond 16.30 uur op de hoogte gebracht van het ongeval. In hun opdracht volgde vrijdagavond rond 20 uur een reconstructie van het ongeval met een verkeersdeskundige. De exacte omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.

‘Volgens de verkeersdeskundige heeft de fietser de baan overgestoken waar het niet mocht. De bestuurder van de tractor, een dertiger, had de fietser misschien ook moeten opmerken. Hij legde een negatieve ademtest af’, meldde Sarah Callewaert van het parket van Leuven vrijdagavond.