November start onder stralende zon
Foto: Photo News

Allerheiligen wordt dit jaar bijzonder zacht en zonnig. Enkel aan zee en in het westen verschijnt er in de loop van de namiddag wat meer bewolking.

De maxima schommelen tussen 17 graden in de Ardennen en dicht bij de kust, en 19 tot 21 graden elders. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.

Zaterdagavond en -nacht dringen de wolkenvelden over het westen verder het land in. Lokaal kan hieruit zelfs een drupje regen vallen. Later verschijnen er alweer opklaringen over het westen en midden van het land. De minima bedragen 8 tot 12 graden.

Zondag is het bewolkt over de zuidoostelijke helft van het land, elders zijn er perioden met zon. Aan het eind van de namiddag neemt de bewolking uiteindelijk overal toe. ‘s Avonds en ‘s nachts gaat het regenen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind bij maxima tussen 13 en 18 graden.

Vanaf maandag is de herfst definitief in het land. De hele week verloopt immers wisselvallig met regelmatig regen. ‘s Middags wordt het zowat 12 graden, wat normaal is voor begin november.