Rijschoolinstructeur grijpt naar borst van leerling
Archiefbeeld Foto: Photo News

Een instructeur die een meisje in Bree vorig jaar rijlessen gaf heeft zich donderdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren moeten verantwoorden voor een reeks seksuele opmerkingen en insinuaties. Het meisje vraagt naast een morele schadevergoeding ook 7.900 euro schadevergoeding voor kosten en gemiste inkomsten.

In voorbereiding voor het halen van haar rijbewijs deed Vera V. beroep op Roger S. om haar veilig met de wagen te leren rijden. Tijdens de rijles van 30 maart 2013 wou de instructeur het meisje meer bijbrengen en maakte hij seksueel geladen opmerkingen. Als het meisje vanuit stilstand van op een helling moet vertrekken, maakt Roger S. een vergelijking van de helling met haar borsten en pakt haar rechterborst vast. Vera V. was hier niet mee gediend en dient klacht in tegen de man.

Het meisje onderschat de gevolgen, houdt er slapeloze nachten aan over en ziet haar schoolresultaten de dieperik induiken. Als gevolg hiervan moest ze zeven herexamens doen en kon ze een maand geen vakantiewerk doen. Voor de gemiste inkomsten, de medische kosten en de terugbetaling van de niet gekregen rijlessen vraagt ze 7.900 euro schadevergoeding.

Advocaat Dirix van Roger S. noemt die schadevergoeding platvloers geldgewin en hij vraagt de afwijzing van de burgerlijke vordering.

Bovenop de schadevergoeding eist het OM een gevangenisstraf van één jaar en een ontzetting uit de burgerrechten. Vonnis op 27 november.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in