Binnenkort: lees alle populaire strips online
Foto: yieha.be

De twee belangrijkste stripuitgevers van België bundelen de krachten om een digitaal platform te ontwikkelen. Dat zou het mogelijk moeten maken om binnenkort Suske&Wiske, Jommeke en Largo Winch op de tablet of smartphone te lezen.

Ballon Media en Standaard Uitgeverij bouwen aan het platform Yieha om strips te digitaliseren. Het zou gaan om een website en een app voor smartphones en tablets.

Ballon Media is de uitgeverij achter de stripheld Jommeke, maar heeft ook de rechten van Dupuis, Dargaud, Le Lombard en Casterman verworven, die dan weer garant staan voor namen als Largo Winch, De Blauwbloezen, Robbedoes en Kwabbernoot, XIII, Thorgal, Lucky luke en Kuifje. Standaard Uitgeverij is dan weer de uitvalsbasis van Suske en Wiske, Kiekeboe en Urbanus.

Via Yieha zou je strips moeten kunnen kopen of huren. Er zullen ook abonnementsformules bestaan, iets in de vorm van Spotity. Dat zou ervoor moeten zorgen dat echte fans van strips voor een vast bedrag onbeperkt strips kunnen lezen uit een bepaalde sectie. Over tarieven zou nog niets besloten zijn, al staat vast dat digitale strips een pak goedkoper zullen zijn dan de papieren versie.

Yieha zou volgend jaar in maart gelanceerd worden. Vanaf januari kan een select groepje Yieha al gratis uitproberen. Wil jij kans maken om tot dat groepje te behoren? Dan kan je je registreren als tester via www.yieha.be .

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig