F1-motor Mercedes wint prestigieuze prijs
Foto: Mercedes-Benz
De F1-motor van Mercedes heeft een prestigieuze prijs gewonnen.

De motorenafdeling van Mercedes-Benz in Brixworth heeft immers een Dewar Trophy gewonnen. De motorenafdeling kreeg deze prestigieuze prijs voor de ontwikkeling van de PU106A Hybrid, de F1-motor die Mercedes voor het F1-seizoen 2014 ontwikkelde.

2014 is een jaar van technische revolutie in de Formule 1, aangezien er voor het eerst met V6 turbomotoren werd gereden, die bovendien van hybride technologie gebruik maakten. De F1-motor van Mercedes domineert het F1-seizoen 2014 en dat was ook het comité van de Dewar Trophy niet ontgaan.

Opmerkelijk genoeg bestaat de Dewar Trophy reeds 108 jaar, maar werd deze nog maar 43 keer uitgereikt. De trofee wordt dus niet jaarlijks uitgereikt. Dit komt omdat de Dewar Trophy enkel wordt uitgereikt wanneer men vindt dat er een technologische ontwikkeling heeft plaatsgevonden die het echt verdient om de trofee te krijgen. 

Met de uitreiking aan de motorenafdeling van Mercedes-Benz is het nog maar de vijfde keer dat een winnaar uit de Formule 1 komt.

'Het winnen van deze Dewar Trophy is het resultaat van hard en uitstekend teamwerk. De Formule 1 is het meest intense ontwikkelingslaboratorium ter wereld. Nieuwe technologieën worden krachtig en snel ontwikkeld, nog meer dan in welke andere omgeving ter wereld waar technologieën ontwikkeld worden. Daarom is het ook belangrijk om aan ieder detail de grootste aandacht te schenken, zodat een hoogtechnologisch pakket afgeleverd kan worden. Dat is nu eenmaal de kracht van Mercedes-Benz,' aldus Prof. Dr. Thomas Weber, lid van de raad van bestuur bij Daimler AG en verantwoordelijke voor de groep en de ontwikkeling van de wagens bij Mercedes-Benz.  

Mercedes won ook in 2009 reeds een Dewar Trophy, toen voor de ontwikkeling van haar Kinetic Energy Recovery System (KERS), waarmee vanaf het seizoen 2009 in de Formule 1 werd gereden.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: