De vervallen pier van Scheveningen is verkocht
Foto: AFP

De Pier van Scheveningen is voor drie miljoen euro verkocht aan projectontwikkelaar Kondor Wessels vastgoed en hotelbedrijf Danzep, die het bouwwerk gezamenlijk gaan exploiteren, zo melden Nederlandse media.

Directeur Willem Gaymans van KondorWessels kan nog niet zeggen wat de uiteindelijke bestemming van de pier wordt, zo schrijft de NOS. De komende vijf jaar zullen er geen ingrijpende veranderingen plaatsvinden.

Het is de bedoeling dat de pier in het voorjaar weer opengaat voor het publiek. ‘De pier wordt opgeknapt en er komt ruimte voor horeca, cultuur en ontspanning op’, zegt Gaymans.

Over de toekomst van de pier wordt de komende jaren nagedacht, zegt Gaymans. Volgens curator Marc Udink wordt het hoog tijd dat ook de gemeente Den Haag daarover gaat meedenken.

Het bouwwerk ging vorig jaar dicht op last van de brandweer, omdat niet meer kon worden voldaan aan de veiligheidsvoorschriften. De pier was meer dan twintig jaar in handen van de familie Van der Valk. Die zette hem in maart 2012 te koop omdat de exploitatie niet meer rendabel was.