Met de Beweeg mee-cd, die Kind en Gezin met een liveconcert voorstelde in de Ancienne Belgique, hoopt de organisatie ouders aan te zetten hun jonge kinderen meer te doen bewegen. ‘Dat hoeft niet direct een sportclub te zijn, het is in eerste instantie de bedoeling de totale zittijd te verminderen’, klinkt het.

Onder meer Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ketnetwrapster Sien Wynants klommen in de AB op het podium om de aanwezige kinderen aan het bewegen te brengen.

De cd heeft veertien verschillende covers met kinderen in actie. Zij werden geselecteerd uit bijna 2.000 inzendingen via de app #babybeweging en waren ook uitgenodigd op het persconcert.

Voor de gelegenheid hebben Frank Vander Linden, Axl Peleman en Ron Reuman bestaande kinderklassiekers als ‘Broeder Jacob’, ‘Klein Kleutertje’ en ‘Kortjakje’ in een nieuw, actief jasje gestoken.

Via de medewerkers van Kind en Gezin wordt de cd verdeeld. De nummers zijn ook gratis te downloaden via de website.

De cd past in de campagne ‘Bewegende Baby’s’ , die ouders wil laten stilstaan bij het belang van bewegen voor jonge kinderen. De organisatie geeft praktische tips om kinderen van verschillende leeftijden tijdens dagelijkse activiteiten als verzorging, aankleden of spelen meer te doen bewegen. Zoals ‘laat je kind rechtop staan bij het aankleden’ en ‘beweeg samen op de muziek van een slaapliedje’.

‘Kinderen zitten en liggen steeds meer. Dat is voor de ouders vaak het gemakkelijkst. Deze tips doen veel ouders beseffen dat dit niet de beste oplossing is, en bieden ook oplossingen’, zegt Leen Dubois, woordvoerster van Kind en Gezin.