16-jarige Belgische op weg om nieuw topmodel te worden
Viktor Van Pelt (met de koperkleurige lokken) in de zomercampagne van Prada Foto: prada

Het is herfstvakantie, maar niet alle scholieren genieten van een welverdiende vakantie. Neem nu Viktor Van Pelt: het 16-jarige model profiteert van de vakantie om haar modellencarrière verder uit te bouwen, zo vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

De Nederlandse Vogue tipte Viktor eerder dit jaar al als een model om in de gaten te houden. ‘Uit het niks voor een Prada-campagne geboekt worden, is niet mis, dus we hebben hoge verwachtingen voor Viktor’, klonk het toen.

De bal ging voor Viktor al aan het rollen toen ze vorig jaar als 15-jarige meeliep in het afstudeerdefilé van de Antwerpse Modeacademie. Daarna volgden catwalkshows voor onder andere Missoni, Véronique Leroy en Jean Paul Gaultier en was ze dus ook een van de gezichten van de zomercampagne van het Italiaanse modehuis Prada.

In wijzerzin: Leroy, Missoni, Gaultier couture en Alexis Mabille couture F/W 2014

Van Pelt, die onder contract ligt bij Jill Models, verdeelt momenteel haar tijd tussen haar modellenwerk en schoolcarrière. Van thuisonderwijs wil ze voorlopig niets weten. ‘Ik ben niet de beste leerling van de klas, ik heb een beetje discipline nodig. En dan ben je maar beter in de les’, vertelt ze vandaag in Het Laatste Nieuws.

‘Ik studeer trouwens Woord en Drama aan de kunsthumaniora in Antwerpen: wat ik daar leer, kan ik gebruiken op de catwalk. En de levenservaring die ik in Parijs, New York of Londen opdoe, is dan weer bruikbaar in de lessen Drama.’