Verdachte dodelijke steekpartij in Brugge opnieuw aangehouden
Steven V.G. bij zijn vrijlating. Foto: Simon Mouton

De Brugse onderzoeksrechter heeft Steven V.G. (21) opnieuw aangehouden wegens een schending van zijn voorwaarden. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De Leuvenaar zat ruim vier maanden in de cel voor zijn aandeel in een dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge. Vorige week werd de verdachte door de KI onder voorwaarden vrijgelaten.

Vrijdag 30 mei rond 5 uur ‘s morgens kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd de jonge Bruggeling door zes messteken getroffen. Het slachtoffer bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B. zou zich nog steeds in Tsjetsjenië schuilhouden.

Na ruim vier maanden voorhechtenis besliste de Gentse KI dat V.G. de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. Na amper een week op vrije voeten zou de Leuvenaar die voorwaarden al geschonden hebben. De onderzoeksrechter besliste woensdagochtend dat hij hiervoor terug aangehouden wordt. Vrijdag moet Steven V.G. in Brugge voor de raadkamer verschijnen.