‘Lowie’ uit Thuis in elkaar geslagen
Foto: © VRT

Mathias Vergels (22), de populaire ‘Lowie’ uit Thuis, is het afgelopen weekend betrokken geraakt bij een vechtpartij.

Acteur Mathias Vergels moest een check-up in het ziekenhuis ondergaan en stond gisteren met stevige spierpijn op de set. De jonge bakkerszoon uit Sint-Genesius-Rode speelt al bijna twee jaar mee in ’s lands meest bekeken televisiesoap. Vergels vertolkt er de rol van Lowie Bomans. De voorbije twee jaar groeide hij uit tot een van de meest populaire personages.

Meerdere klappen

Maandag stond er een signeersessie gepland in de Standaard Boekhandel in Blankenberge, samen met collega-acteur Marc Willems, naar aanleiding van het nieuwe Thuisboek Doodgezwegen. Maar Vergels stuurde zijn kat, officieel wegens ziekte. Gisteren verscheen ‘Lowie’ op de set van Thuis en bleek al snel dat hij niet ziek was. Zijn gezicht was gehavend. De verwondingen liep hij op bij een vechtpartij afgelopen weekend. Dat wordt bevestigd bij Thuis. ‘Het klopt dat Mathias betrokken is geraakt bij een vechtpartij. Als slachtoffer welteverstaan. Helaas heeft hij meerdere klappen gekregen. Hij heeft een medische check-up ondergaan in een ziekenhuis en mocht nadien naar huis. Ma­thias heeft last van spierpijn, maar het valt al bij al mee. Al was het voor hem allesbehalve een prettige ervaring.’

Waar de vechtpartij plaatsvond en met wie, is niet geweten. Mathias zelf bevestigt de feiten, maar wou verder geen commentaar kwijt.