Tiener overleden na eten van bedorven pasta
Foto: REUTERS

Een 34-jarige man uit Oudergem is vorige week woensdag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij zijn stiefzoon bedorven pasta had laten eten. De 14-jarige jongen overleed enkele dagen later, hoogstwaarschijnlijk aan een voedselvergiftiging.

De stiefvader is in verdenking gesteld voor het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg aan een minderjarige door een persoon met gezag over hem. Zijn aanhouding werd maandag door de raadkamer bevestigd. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Het overlijden van de 14-jarige jongen uit Linkebeek vond op 5 oktober al plaats. Omdat de jongeman tot dan in goede gezondheid leek, werd een autopsie uitgevoerd. Die bracht aan het licht dat een voedselvergiftiging de oorzaak van het plotse overlijden kon zijn.

Buikklachten

Het bleef nadien stil rond de zaak maar afgelopen woensdag bood de 34-jarige stiefvader van de jongen zich spontaan bij de politie aan. “Hij verklaarde dat de jongen bedorven pasta gegeten had, die al een paar dagen in de vuilnisbak lag en beschimmeld was”, zegt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde. “De stiefvader had die naar eigen zeggen voor zichzelf terug opgewarmd, omdat hij zich depressief voelde en zich ziek wilde maken. Toen de jongen even

later thuiskwam en vroeg of hij de rest mocht opeten, liet hij hem begaan.”

Volgens de stiefvader was het niet de bedoeling dat de jongen zou sterven maar wou hij hem enkel ziek maken omdat de jongen soms negatieve dingen over hem vertelde tegen de rest van de familie. Beiden kregen een paar dagen later buikklachten maar die leken weer voorbij te gaan. Een paar dagen later is de jongen dan toch plots gestorven. Verder onderzoek zal nu moeten uitwijzen of de bedorven pasta inderdaad aan de oorzaak van het overlijden ligt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig