Veiligheidsagent aangevallen in Brusselse West
Foto: belga
In metrostation Brussel-West is zaterdagvoormiddag een veiligheidsagent van Securail tot tweemaal toe aangevallen door een man die illegaal in België verbleef. De eerste maal probeerde die de Securail-agent neer te steken met een breekmes en op de sporen te duwen, de tweede maal bleef het bij slagen.

Bij dat tweede incident kon de man ook overmeesterd en opgepakt worden. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden voor poging doodslag, verboden wapenbezit en illegaal verblijf. Dat meldt het Brusselse parket.

De Securail-agent had de 38-jarige man voor het eerst opgemerkt toen die zich op één van de perrons neervleide om te slapen. Toen de agent hem vroeg die plaats te verlaten, haalde de dertiger een breekmes boven en zwaaide daarmee naar de veiligheidsagent. Vervolgens probeerde hij hem van het perron op de sporen te duwen. De Securail-agent kon de aanval afweren en de agressieve illegaal ging er vandoor.

Enige tijd later kruisten de Securail-agent en de illegaal elkaar opnieuw. Ook ditmaal bedreigde de illegaal de veiligheidsagent en viel hem aan maar die laatste kon zijn aanvaller met behulp van collega’s en de federale spoorwegpolitie overmeesteren. De man werd ter beschikking gesteld van het parket en onder aanhoudingsbevel geplaatst.