VIDEO. ‘Slag om Vlaanderen’ onbeslist na blunder Ryan
Foto: BELGA

Club Brugge en AA Gent hebben de punten gedeeld na een 2-2 gelijkspel op de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League. Tom De Sutter leek de held van Brugge te worden met twee doelpunten maar een blunder van Mathew Ryan schonk Gent alsnog een punt. Door dit gelijkspel blijft Club op plaats twee, met één puntje meer dan AA Gent.

Club Brugge en AA Gent hebben de kans laten liggen om een belangrijke overwinning te boeken. Bij winst kon Club voorlopig over Anderlecht naar de eerste plaats springen, AA Gent kon mits de drie punten haasje-over doen met de eeuwige rivalen uit Brugge naar de tweede plaats. Het resultaat was echter een 2-2 gelijkspel, na een felbevochten wedstrijd.

Gent begon het best aan de wedstrijd. Na alweer een slim ingestudeerde vrije trap viel de bal voor de voeten van Danijel Milicevic. De Zwitserse Bosniër twijfelde niet en verschalkte Ryan met een heerlijke krul in de verste hoek. Gent leek alles onder controle te hebben, maar iets na het halfuur vergat Rafinha Tom De Sutter te dekken op een voorzet. De Brugse spits kon helemaal vrijstaand aan de tweede paal binnenkoppen.

Twee minuten voor tijd stond de targetspits alweer op de goede plaats. Een voorzet van Meunier werd maar half weggewerkt, Tom De Sutter stond op de goede plaats aan het penaltypunt en scoorde, ondanks een schampschot. Alweer werd de Bruggeling bijzonder veel ruimte gegund door de verdedigers van Gent.

In de tweede helft had Gent wat geluk, scheidsrechter Vertenten toonde de rode kaart aan Oscar Duarte na truitjetrek bij Raman. Zware straf voor de Costa Ricaan, die toch niet de laatste man bij Brugge was. Door de rode kaart moest Club nog meer dan een half uur met tien verder. Het was echter door een flater van Mathew Ryan dat Club alsnog de drie punten weg gaf. De Australische keeper ging bijzonder pijnlijk in de fout. Op een verre vrije trap van Rafinha liet de goalie de bal zomaar uit de handen glippen en zag het leer in doel verdwijnen. Rafinha maakte zo zijn dekkingsfout op De Sutter meer dan goed voor de aanwezige Buffalo’s in het Jan Breydelstadion.

De Sutter was zonder twijfel de man in vorm bij Club. De aanvaller kreeg nog twee grote kansen op de gelijkmaker, maar werd tot tweemaal toe nipt afgevlagd voor offside. Zo lukte de Bruggeling zijn hattrick net niet.

Een tienkoppig Brugge kreeg het nog knap lastig in het slot van de wedstrijd, maar hield toch stand. In de toegevoegde tijd kwamen Menegazzo voor Club en Pollet voor Gent zowaar nog dicht bij de winning goal, maar faalden. Door het gelijkspel blijven de twee clubs achtervolgen op Anderlecht, dat straks kan uitlopen op het tweetal.

Opmerkelijk

Het scheidsrechterlijk trio moest enkele dubieuze beslissingen nemen tijdens de wedstrijd. Eerst werd Mechele getrakteerd op een elleboogje van Depoitre, maar de spits van Gent kreeg geen kaart. In de tweede helft leek de rode kaart voor Duarte een strenge beslissing. De verdediger van Club Brugge was namelijk niet de laatste man.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

Hoogtepunten

7’ - AA Gent mag een vrije trap nemen voor een fout, al dan niet, van Timmy Simons op Brecht Dejaegere. Milicevic zet zich achter het leer en trapt de bal naast de muur. Het wordt een oprapertje voor doelman Ryan.

11’ - GOAL - Danijel Milicevic mocht eerst een vrije trap nemen. Ryan punchte de bal weg en via een tussenstationnetje kwam de bal opnieuw voor de voet van de middenvelder. Hij krult de bal dan netjes in de verste winkelhaak. Prima doelpunt. Zijn vierde al van het seizoen van de Zwitser met Servische roots.

20’ - In een kopbalduel knikken de koppen van Gershon en De Sutter tegen elkaar. Beide spelers wrijven over hun bolletje. De Buffalo moet even naar de kant voor verzorging.

32’ - GOAL - De spits van Club scoort weer tegen de Buffalo’s. Zijn dertiende treffer al tegen AA Gent. Meunier ging zijn lijntje af op de rechterflank en zijn voorzet werd door Tom De Sutter via de grond tegen de netten geknikt. De bordjes hangen in evenwicht.

33’ - Voor het doelpunt van De Sutter was er nog een stevig duel tussen Mechele en Depoitre. De Buffalo zou de Brugse stoere bink een elleboog verkocht hebben. Het is moeilijk uit te maken of het opzettelijk was of niet.

43’ - GOAL - Tom De Sutter blijft de boeman voor de Buffalo’s. Na een hoekschop is hij sneller bij de bal dan Gershon en jaagt de spits de 2-1 tegen de netten. Jan Breydel ontploft.

47’ - AA Gent gaat op zoek naar de gelijkmaker. De Buffalo’s beginnen aanvallend aan de tweede periode. Thomas Foket staat diep op de rechterflank. Aan de overzijde zien we een fletse Nana Asare.

51’ - ROOD - Dom balverlies van Gedoz en Duarte haakt de doorgespurte Raman. Mechele stond nog paraat en Duarte raakte zeker eerst de bal bij zijn tackle. De duwfout was er wel maar de tackle was zuiver op bal. Ref Vertenten zag het anders en de thuisploeg moet nog meer dan een half uur verder met 10.

55’ - Tom De Sutter spurt diep door en verschalkt dan doelman Sels. De aanvaller was te snel vertrokken en stond een metertje buitenspel.

60’ - De Sutter glipt door de Genste defensie en prikt zijn vierde van de dag tegen de touwen. Hij wordt opnieuw afgevlagd voor buitenspel en weer is het terecht. De spits staat twee tenen buitenspel.

62’ - GOAL - Raffinha haalt uit van ver buiten de zestien en de bal glipt door de handen van Ryan in doel. Zeldzame blunder van de thuisdoelman.

74’ - AA Gent ruikt bloed en zet Club onder druk. De thuisploeg kan de bal niet in eigen rangen houden en moet alle zeilen bijzetten. Oulare staat voorin eenzaam op een eiland. De youngster heeft nog geen bal gezien.

90+1’ - Menegazzo poeiert een afvallende bal op doel. Sels redt de poging met zijn benen. AA Gent neemt over en stormt op Ryan af.

90+3’ - Soumahoro zet voor en Pollet kan uithalen. De spits heeft al betere tijden gekend en trapt een gat in de lucht. Weg kans.