J.K. Rowling schrijft nieuw Harry Potter-verhaal
Foto: pn

De Britse schrijfster J.K. Rowling trakteert op Halloween, op vrijdag 31 oktober, met een gloednieuw Harry Potter-verhaal. Dat zal integraal te lezen zijn op de fansite Pottermore.

J.K. Rowling draagt haar verhaal op aan de boosaardige heks en gewezen Zweinstein-professor Dorothea Omber, die fans leerden kennen in ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’. Ook Harry Potter zelf, Ron Wemel en Hermelien Griffel krijgen een rolletje. De schrijfster houdt het kort: het extra verhaal zal slechts 1.700 woorden bevatten.

Volgens The Telegraph is het nieuwe verhaal meer dan een cadeautje voor trouwe ‘Harry Potter’-fans. Rowling zou hiermee uithalen naar de Britse roddelpers. ‘Je twijfelt om de privacy van jonge mensen te schenden, maar iedereen die zo sterk met Harry Potter is verbonden en daarvan de vruchten plukt, betaalt de prijs van het publieke belang’, staat er te lezen. Dit zou verwijzen naar een incident uit 2011 waarbij een journalist een briefje met zijn contactgegevens in de rugzak van Rowlings 5-jarige dochter stopte.

Op Pottermore kan je al een fragmentje lezen van het nieuwe verhaal.