Een 28-jarige man heeft zaterdagvoormiddag een 23-jarig meisje op de metrorails geduwd in het Brusselse metrostation Bockstael. Het meisje kon door omstaanders gered worden terwijl de aanvaller na een korte achtervolging kon opgepakt worden. Hij is aangehouden voor poging tot doodslag, dat meldt het Brussels parket.

Het incident vond zaterdagvoormiddag plaats rond 10.40 uur. Getuigen zagen hoe een man zonder aanwijsbare reden een meisje aanviel, begon te slaan en tenslotte op de metrosporen gooide. De aanvaller ging er vervolgens vandoor, maar werd achtervolgd door enkele getuigen die hem konden overmeesteren en ter plaatse houden tot de politie ter plekke kwam.

Intussen hadden enkele andere mensen het meisje geholpen om terug op het perron te klimmen. Het getroffen slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar zou niet in levensgevaar verkeren.

Haar aanvaller bleek een 28-jarige man die al lange tijd illegaal in België verbleef en daar al driemaal voor veroordeeld was. Hij is onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor poging doodslag.