De Belgische acteur Matthias Schoenaerts is binnenkort te zien in de nieuwe oorlogsfilm 'Suite Française', die volgende maand in première gaat in de Verenigde Staten. Hij kruipt in de huid van een Duitse officier die bij een Franse familie terechtkomt. Tijdens zijn verblijf wordt hij verliefd op een Française, vertolkt door actrice Michelle Williams. De twee beginnen een hartstochtelijke affaire met dramatische gevolgen.

De film is geregisseerd door de Brit Saul Dibb, die eerder al The Duchess met Keira Knightley maakte. In de film spelen ook Kristin Scott Thomas, Sam Riley en Margot Robbie.

'Suite Française' is gebaseerd op een roman van de Franse schrijfster van Joods-Russische afkomst Irène Némirovsky, die in het concentratiekamp van Auschwitz omkwam. Het boek verscheen 62 jaar na haar dood en veroverde de internationale markt.  De dochter van de schrijfster had het verhaal jarenlang verborgen gehouden. 

Matthias Schoenaerts heeft al naast verschillende wereldsterren geacteerd. In De rouille et d'os stond hij naast de Franse actrice Marion Cotillard en in The Drop van Michaël Roskam deelt hij het scherm met Tom Hardy en de intussen overleden acteur James Gandolfini.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig