Welke plek is geschikt en wat past binnen mijn budget? Met die concrete vragen ging opdrachtgever Georges op zoek en stuitte hij op een uitgeleefde dakstudio op een appartementsgebouw. De twee gebouwen links van het appartementsgebouw bleken op de lijst van Vlaams Erfgoed te staan. Georges: ‘Dat maakt de kans bijzonder klein dat ze worden afgebroken en vervangen door een hoger gebouw. Het gebouw aan de rechterkant is een stuk hoger en bleek ideaal om de nieuwe woning tegenaan te bouwen.’

De openheid van het concept en de grote gevels die voornamelijk uit glas bestaan bieden een verrassende doorkijk. Vanuit de leefruimte kijk je niet enkel tot in de keuken, maar ook tot in de twintig meter lager gelegen tuin van het gelijkvloersappartement.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig