De Gentse iText Group NV heeft de Deloitte Technology Fast50 2014 gewonnen, de verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in België.

Over de voorbije vijf jaar wist iText Group een opmerkelijke omzetgroei van 4.099 procent te realiseren, zo melden de organisatoren woensdagavond in een persbericht. Het gaat om de eerste Belgische editie van de Fast50-ranking.

iText Group produceert een technische component die gebruikt wordt door veel andere IT-bedrijven om hun producten en projecten met pdf-functionaliteit te verbeteren.

De tweede plaats was voor Cmosis, een bedrijf dat sensoren voor camera’s ontwerpt die worden gebruikt in medische apparatuur en industriële machines. Derde werd Basalte, een organisatie die unieke gebruikerservaringen creëert voor de Smart Home. Deze twee bedrijven behaalden respectievelijk groeipercentages van 2.580 procent en 1.821 procent.

Tien bedrijven die minder dan vijf jaar bestaan, werden genomineerd voor de titel van “Rising Star 2014”. Het was uiteindelijk Smappee, een bedrijf gespecialiseerd in energie-efficiëntie voor de residentiële markt, dat met de prijs ging lopen.

Alle Fast 50 bedrijven samen hebben in België 850 nieuwe banen gecreëerd tussen 2009 en 2013, zo lieten de organisatoren tot slot nog weten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig