Twee cafés in Meulenberg gesloten voor drugsoverlast
De wijk Meulenberg. Foto: TONY VAN GALEN

Bij de grootscheepse controleactie met 130 politieagenten in de Houthalense wijk Meulenberg is na de arrestatie van elf verdachten een persoon uiteindelijk voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Dat liet de Hasseltse afdeling van het parket Limburg zondag weten.

Het gemeentebestuur besliste twee cafés tijdelijk voor drie maanden te sluiten. De actie van vrijdagavond kwam er na klachten over drugsoverlast.

De politie kon beslag leggen op een grote hoeveelheid verdovende middelen klaar voor verkoop, gebruikershoeveelheden drugs en sommen geld. Elf personen werden opgepakt, van wie eentje voor de onderzoeksrechter moest verschijnen op verdenking van het dealen van verdovende middelen.

Het parket in Hasselt kon zondag niet vertellen of de verdachte aangehouden is. Politie MidLim kreeg voor de grootschalige controle bijstand van omliggende lokale politiezones en van de federale politie. Een jaar geleden ontstonden in Meulenberg zware rellen met stenengooiers, die de politie bekogelden. Een agent raakte toen zwaargewond.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in