Binnenkort F1-race in Las Vegas?
Foto: .
Krijgen we binnenkort een F1-race in Las Vegas? Als we Bernie Ecclestone mogen geloven is de kans alvast vrij groot.

Bernie Ecclestone wil met de Formule 1 definitief doorbreken in Amerika. Jarenlang probeerde de Formule 1 er voet aan de grond te zetten met een race op het circuit van Indianapolis.

Uiteindelijk verdween de race op Indianapolis van de F1-kalender. Vooral het debacle waarbij in 2005 slechts zes wagens aan de start kwamen zorgde voor een serieuze deuk in het imago van de Formule 1. 

Na een jarenlange afwezigheid in Amerika kwam er met Austin opnieuw een Amerikaanse F1-race op de kalender. Jarenlang wordt er ondertussen geprobeerd om een F1-race nabij New York te organiseren, maar het ziet er nu naar uit dat we vanaf 2016 eventueel een race in Las Vegas gaan krijgen. 

Volgens Bernie Ecclestone is Las Vegas perfect uitgerust om een race op 'The Strip' te organiseren.

'In Las Vegas zeggen ze naar eigen zeggen klaar te zijn voor een race die absoluut op 'The Strip' zou moeten plaatsvinden', zei Bernie Ecclestone tegenover de Engelse krant The Independent. 

Ecclestone uitte in het interview ook felle kritiek naar de organisatoren van de race die er in New Jersey nabij New York zou moeten komen. Die geraakt maar niet klaar, waardoor er dus vanaf 2016 eventueel uitgeweken wordt naar Las Vegas. De laatste F1-race vond daar plaats in 1982.

Volgens een anonieme bron zou Hermann Tilke, die de meeste van de recente F1-circuits heeft ontworpen, reeds meermaals naar Las Vegas afgereisd zijn om daar de mogelijkheden voor een F1-race te bestuderen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: