Texaans ziekenhuis erkent inschattingsfout
HEt Health Presbyterian ziekenhuis in Texas. Foto: AFP

Het Texaanse ziekenhuis waar de Liberiaan Thomas Eric Duncan begin deze maand overleed aan ebola heeft zondag een brief gepubliceerd waarin het zich excuseert voor de foute diagnose. Sinds de opname van Duncan hebben twee verplegers positief getest op ebola.

Aan het verplegend personeel was niet correct gecommuniceerd dat de patiënt in Afrika geweest was, erkent ziekenhuisdirecteur Barclay Berdan in de brief.

‘Bij zijn aankomst op de spoeddienst zijn we er niet in geslaagd de symptomen toe te wijzen aan ebola. Dat spijt ons enorm', staat er. 'Samengevat, ondanks onze beste bedoelingen en onze ervaren medische teams, hebben we niet voldaan aan de hoge normen die het hart vormen van de geschiedenis van dit ziekenhuis, de missie en de inzet.'

Duncan keerde op 20 september zonder symptomen terug uit Liberia, maar werd enkele dagen later ziek. Op 8 oktober is hij in het ziekenhuis overleden.

Twee verplegers die Duncan verzorgden hebben intussen positief getest op de ziekte. Ziekenhuisdirecteur Bardan verzekert dat onderzocht wordt hoe zij besmet konden raken.

Lees hier de volledige brief.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in