Overwinning voor Buhk-Götz (Mercedes) in Zolder
Foto: JEFFREY GAENS

De Duitsers Maximilian Buhk-Maximilian Götz (Mercedes) hebben zondag de tweede race gewonnen van de Blancpain Sprint Series gewonnen in Zolder. Met deze zege zetten ze een belangrijke stap richting de titel.

Het begin van de race werd getekend door meerdere aanrijdingen, wat ervoor zorgde dat de race een tijd werd geneutraliseerd. Peter Kox en Hari Proczyk (beiden in een Lamborghini) profiteerden van een goede start en reden aan kop alvorens het tijd was voor de pitstops.

Maximilian Buhk (Mercedes) stelde zijn pitstop uit, reed 3 ultrasnelle laps en gaf vervolgens het stuur door aan Maximilian Götz. Laatstgenoemde verliet de pits als leider na uitstekend werk van het mechanisch team van HTP Motorsport. Jeroen Bleekemolen en Laurens Vanthoor, die hadden gewisseld met respectievelijk Hari Proczyk en Cesar Ramos, volgden op plaats twee en drie. De onfortuinlijke Peter Kox had technische problemen en was gedwongen op te geven.

Hierna wijzigde de stand niet veel meer: Maximilian Götz wist de concurrentie achter zich te houden en won de race voor Jeroen Bleekemolen en Laurens Vanthoor. Stef Dusseldorp (Mercedes) en Jonny Adam (Aston Martin) vervolledigden de top 5.

Met enkel nog de meeting van Bakoe (1 en 2 november) op het programma is Maximilian Götz vrijwel zeker van de titel. De Duitser blijft met 142 punten Maximilian Buhk (126), Jeroen Bleekemolen-Hari Proczyk (115) en René Rast-Enzo-Ide (115) voor. Bij de teams staat HTP aan kop met 143 punten, WRT is tweede met 134 punten.