Vorige week raakte bekend dat de applicatie Snapchat gehackt was, waardoor de hackers toegang kregen tot privéfoto's. Die zaak krijgt nu een staartje. Afpersers proberen jongeren nu bang te maken, door te beweren dat ze over hun foto's beschikken. In ruil voor geld zouden ze de foto's kunnen terugkrijgen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De federale politie waarschuwt dat je niet mag ingaan op de eisen.

Snapchat is een smartphoneapplicatie waarmee je foto's kan versturen die na enkele seconden verdwijnen. Vorige week raakte bekend dat heel wat van die foto's toch opgeslagen zouden zijn op een andere website. Via die weg zouden hackers zo'n 200.000 foto's in handen hebben.

Amper enkele dagen later kreeg de 25-jarige Esther Calabro uit Neerpelt een mail in haar inbox. Afzender was een onbekend e-mailadres: igotthepic@outlook.com. 'We hebben van je computer naaktfoto's van jou kunnen terugvinden. Wat zou je willen dat we hier aan gaan doen? Laat zeker iets weten zodat ze niet online kunnen komen', klonk het.

Calabro stapte met de e-mail naar de politie. 'Ik neem geen naaktfoto's van mijzelf, maar ik wil dat jongeren nadenken over wat ze online plaatsen', zegt ze aan VTM Nieuws.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in