Jolien D’Hoore staat aan de leiding in het omnium
Foto: Photo News

Jolien D’Hoore staat na de eerste dag in het omnium op het EK piste in Guadeloupe aan de leiding. Bij de mannen eindigde Kenny De Ketele in het omnium op een negende plaats. Het goud ging naar de Italiaan Elia Viviani, voor de Brit Jonathan Dibben en de Spanjaard Unai Elorriaga.

D’Hoore, die forfait gaf voor het WK op de weg in Ponferrada om zich voldoende te kunnen voorbereiden op het EK op de piste, finishte in de eerste drie onderdelen op een tweede plaats in het scratch, een derde in de individuele achtervolging en tweede in de afvallingskoers. Dat leverde haar een voorlopige plaats aan de leiding op, voor de Nederlandse Kirsten Wild en de Britse Laura Trott. Zondagnacht staan de afsluitende onderdelen nog op het programma.

Bij de mannen werd Kenny De Ketele negende in het omnium. In de andere onderdelen op het EK eindigde Dominique Cornu op een 17e plaats in de individuele achtervolging, Nicky Degrendele op een 16e en voorlaatste stek in de 500 m tijdrit en Moreno De Pauw op een 14e plaats in de 1 km tijdrit.

Zondagnacht staat ook nog de ploegkoers op het programma met Otto Vergaerde en Moreno De Pauw.