In de Nedergemlaan in Eppegem (Zemst) hebben de hulpdiensten zondagmorgen een tijdlang een tiental huizen geëvacueerd nadat een autobestuurder om 5.45 uur ingereden was op een aardgascabine langs de weg. Omwille van het explosiegevaar werd het medisch rampenplan afgekondigd. De bestuurder zat gekneld in zijn wagen en moest geëvacueerd worden. Hij raakte licht gekwetst. Rond 8 uur werd de perimeter opgeheven.

Het ging om een aardgascabine waar het gas omgevormd wordt van middendruk naar lage druk, waardoor technici van Eandis ter plaatse moesten komen om de nodige herstellingen uit te voeren. 'In de omgeving van de cabine werden in eerste instantie hoge gaswaarden geregistreerd, wat wees op explosiegevaar. We zijn daar echt wel door het oog van de naald gekropen', aldus een woordvoerder van de Vilvoordse brandweer.

Er werd rond de plaats van het ongeval een perimeter van 100 meter ingesteld en omwonenden werden uit hun huizen geëvacueerd. Voor de bevrijding van de bestuurder deed de brandweer van Vilvoorde ook beroep op de collega’s van Mechelen. Om explosies te voorkomen werd hierbij een waterscherm aangebracht. Als gevolg van de afkondiging van het medisch rampenplan kwam een aantal MUG-teams en ziekenwagens ter plaatse. De bestuurder die tegen de cabine was gereden, bleek onder invloed van alcohol.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in