Hardwell opnieuw beste dj ter wereld, Belgen bezetten tweede plaats
Hardwell Foto: AFP

DJ Hardwell uit Breda is opnieuw de beste diskjockey ter wereld. Net als vorig jaar staat de 26-jarige Nederlander Robbert van de Corput, zoals hij in het echt heet, op de eerste plaats van de DJ Mag Top 100, zo maakte de organisatie in de nacht van zaterdag op zondag bekend tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event. Op nummer twee staan de Belgische broers Dimitri Vegas en Like Mike.

Vorig jaar stonden de broers uit Willebroek nog op de zesde plaats, toen al een Belgisch record. “We keken uit naar een top drie plaats en we zijn dus super vereerd en uiteraard heel tevreden met een nummer twee. Uit deze lijst blijkt nogmaals dat we de beste fans ter wereld hebben. We starten in december onze ‘Bringing the World the Madness’ tournee en we gaan er een flinke lap opgeven om onze crowd te bedanken voor de waanzinnige party’s en optredens van het afgelopen jaar en we blijven dromen van een nummer 1 plaats, maar dat is toekomstmuziek”, reageert een tevreden Dimitri Vegas.

Net na de Belgen volgt de Nederlander Armin van Buuren. Met Martin Garrix en Tiësto op respectievelijk de vierde en de vijfde stek kleurt de top vijf overigens nagenoeg volledig oranje. Nog bij de beste tien dj’s ter wereld horen de Zweed Avicii (6), de Fransman David Guetta (7), de Nederlander Nicky Romero (8) en de Amerikanen Skrillex (9)en Steve Aoki (10). De Antwerpse dj Yves V komt de lijst binnengestormd op nummer 55 en de Willebroekse dj’s WOLFPACK staan op 84.

De dj-ranglijst werd al voor de 18de keer opgesteld. Elk jaar stemmen miljoenen fans uit meer dan 100 landen online op hun favoriete dj van het afgelopen jaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in