Santini loodst Kortrijk voorbij 10 man van Beveren
Ivan Santini Foto: BELGA

Met twee doelpunten trok Ivan Santini KV Kortrijk over de streep tegen Waasland-Beveren. Hij scoorde in het begin van de partij en in de extra tijd. De bezoekers scoorden tegen op strafschop maar vielen meteen daarna met tien en dat bleek in de slotfase fataal.

Bij KV Kortrijk bracht trainer Vanderhaeghe de verwachte namen aan de aftrap, Pavlovic was geschorst. De bezoekers moesten het doen zonder kapitein Hubert (geblesseerd) en Addy (geschorst).

‘Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen’

De thuisaanhang mocht reeds na zeven minuten juichen nadat Santini de bal van dichtbij voorbij Coosemans kopte. De West-Vlamingen gingen nog even op hun elan door en Matton was dicht bij de 2-0. Daarna verwaterde het spel en viel er in de eerste helft niet veel meer te beleven. Baldé was het dichtst bij een eventuele gelijkmaker, maar tot uitgespeelde kansen kwamen debezoekers niet.

De tweede helft had meer om het lijf. De pas ingevallen Emond ging over de knie van Poulain en het strafschopgebied en Delacour wees naar de stip. Emond zette de penalty zelf om. Kort daarop kreeg de thuisploeg ook een strafschop na een trekfout op Santini. Rowell kreeg in die fase rood maar Chevalier botste op Coosemans.

Waasland-Beveren trok zich terug en Kortrijk pompte ballen in de zestien. De Waaslanders hielden makkelijk stand, tot Santini in de blessuretijd een misverstand tussen Corstjens en Coosemans afstrafte. KV Kortrijk boekt zo zijn derde zege op rij en klimt verder in de stand.

Opmerkelijk:

Ivan Santini scoorde alweer twee keer voor Kortrijk. Voor de Kroaat alweer het vijfde en zesde doelpunt van het seizoen.

Belangrijkste fases:

7’ Ivan Santini kopt een voorzet van Poulain van dichtbij voorbij Coosemans: 1-0.

12’ Diepe bal richting Matton die de uitgekomen Coosemans passeert. Matton glijdt de bal richting doel, maar Sousa kan ternauwernood in corner werken.

15’ Keet komt onoordeelkundig uit op een vrije trap van Maric. Baldé probeert het met een halve omhaal, maar de bal strandt op het dak van het doel.

24’ Maric met de hoekschop voor Waasland-Beveren. De kort genomen hoekschop wordt door Maric scherp ingedraaid, maar niemand van de geel-blauwen kan de bal in doel tikken.

40’ Vrije trap voor Kortrijk. Robert Klaasen zal trapt richting korte hoek, maar geen probleem voor Coosemans.

47’ Marusic met de eerste doelpoging van de tweede helft. Zijn schot gaat redelijk hoog over.

54’ Maric met knullig balverlies op de eigen helft. Chevalier probeert een lob over Coosemans, maar de bal valt op het dak van het doel.

61’ Invaller Emond gaat over de knie van Poulain in het strafschopgebied. Delacour wijst naar de stip en Emond stuurt zelf Keet de verkeerde kant op: 1-1.

65’ Santini wordt neergetrokken in de zestien: opnieuw een strafschop. Rowell krijgt echter zijn tweede geel voor protest en moet gaan douchen. Teddy Chevalier mist echter voor Kortrijk: Coosemans bokst de bal uit zijn doel.

77’ Dierckx bereikt Chevalier in de zestien. Het schot van de spits gaat enkele meters naast.

79’ Opnieuw Chavelier. Dit keer is zijn schot wel tussen de palen, maar pal in de handen van doelman Coosemans.

91’ Dolle pret bij de thuisploeg na de late goal van Santini, die scoort met een kattenpootje. Hij straft een misverstand tussen Corstjens en Coosemans af.

‘Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut’