PROXIMUS LEAGUE. Eupen blijft steken op gelijkspel, STVV vernedert WS Brussel
Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency
Op de twaalfde speeldag in de tweede klasse heeft leider Eupen niet kunnen profiteren van het puntenverlies van OH Leuven en Virton. Eupen bleef namelijk op een 1-1 gelijkspel steken tegen Patro-Maasmechelen. Sint-Truiden verpletterde zondag WS Brussel met 6-0. STVV, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, klimt naar een gedeelde tweede plaats. Antwerp won wel, met 2-0 van Heist, en is voorlopig tiende.

Vrijdag eindigde de topper tussen OH Leuven en Virton op een 1-1-gelijkspel. OHL wilde de smaak van een vier op twaalf doorspoelen met een goed resultaat. De wil was er, het goede aanvallend voetbal dat trainer Leko vroeg ook, maar de doelpunten niet. Iddi had een prima kans, Kostovski kreeg de bal vrijlopend net niet in doel en Bostock zag twee pegels mislukken. Virton loerde op de counter en had daar bijna succes mee, maar Cornet trof de lat. Na de pauze werd OHL nog dominanter, maar scoren bleef een probleem. Kostovski zag een kopbal door Kasri van de lijn gekeerd een een andere stranden op de deklat. Azevedo scoorde uit een vrijschop, Ngadrira uit een actie.

Sint Truiden heeft een goede zaak gedaan in de Proximus League. Het vernederde WS Brussel met maar liefst 6-0 en staat nu, met nog een wedstrijd achter de hand, tweede op twee punten van Eupen. Dequevy scoorde twee doelpunten, de andere vier werden door Erichot, Schoofs, Baherle en Parzyszek gemaakt. De wedstrijd werd ontsierd door drie rode kaarten. Eerst kregen Ndoye en Courgnaud van WS Brussel rood, in de laatste minuut moest STVV ook met een man minder verder na rood voor Lazaar.

Bekijk hier de stand in tweede klasse!

Uitslagen

Vrijdag

OHL - Virton 1-1

Zaterdag

Dessel Sp. - Roeselare 1-3

Tubeke - Bergen 2-2

Seraing Utd - Woluwe-Zaventem 3-1

Eupen - P.Maasmech 1-1

Antwerp - Heist 2-0

Zondag

RC Mechelen - ASV Geel 2-4

E. Aalst - Lommel United 0-3

St.-Truiden - WS Brussel 6-0