Francken stelt op Facebook vragen bij meerwaarde Marokkanen

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft in 2011 op Facebook vragen gesteld bij de meerwaarde van Marokkaanse en Congolese migranten voor ons land. Dat meldt RTBF. Een N-VA-woordvoerder bevestigt aan onze redactie dat Francken het bericht op Facebook heeft gepost.

Op de site van de RTBF is een screenshot uit november 2011 opgedoken dat afkomstig is van de Facebookpagina van Theo Francken. In de post maakt hij de vergelijking tussen Joodse, Chinese en Indiase migranten enerzijds en Marokkaanse, Congolese en Algerijnse anderzijds. Bij die eerste groep ‘kan ik me wel iets voorstellen bij de economische meerwaarde’, schrijft Francken. Bij de tweede groep is dat ‘minder’ het geval. ‘Of is dat te aangebrand?’, besluit hij zijn post.

Op de pagina van Francken is er geen spoor meer van de tekst terug te vinden. Maar N-VA-woordvoerder Joachim Polman bevestigt dat de Facebookpost echt is.

Kersvers staatssecretaris Theo Francken ligt al enkele dagen onder vuur, onder meer omdat hij aanwezig was op een verjaardagsfeest voor de gecontesteerde Volksunie-veteraan Bob Maes en omdat hij zich in vroegere mails onder meer neerbuigend uitliet over homo’s.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in