Burgemeester Knesselare moet sjerp inleveren
Fredy Tanghe Foto: MYE

De burgemeester van Knesselare moet aftreden. Hij is in beroep veroordeeld voor de aanranding van drie volwassen mannen. Fredy Tanghe heeft de feiten altijd ontkend, maar zal geen cassatieberoep aantekenen.

Het Gentse hof van beroep heeft Knesselaars burgemeester Fredy Tanghe eind september schuldig bevonden aan de aanranding van drie volwassen mannen. De straf werd wel gehalveerd tot zes maanden voorwaardelijk. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt en moet nu aftreden als burgemeester.

In april van dit jaar verscheen de burgemeester voor de eerste keer voor de rechter. Drie mannen beschuldigden hem van aanranding. Tanghe heeft de feiten altijd ontkend, maar de rechtbank van eerste aanleg beschouwde de feiten als bewezen. De hele procedure werd nog eens overgedaan voor het hof van beroep, maar ook daar vonden raadsheren dat er geen twijfel bestond over de juistheid van de klachten.

Nu hij niet naar het Hof van Cassatie stapt, wordt het arrest dus definitief, waardoor hij tijdelijk geen openbaar ambt meer kan uitoefenen.

Waarnemend burgemeester Erné De Blaere zegt dat hij ‘nog geen signaal kreeg’ van Fredy Tanghe om te communiceren. ‘Ik heb tot op heden geen enkele communicatie daarover gevoerd’, reageert Tanghe per mail woensdagmorgen.