Vrouw preventief overgebracht van Brasschaat naar UZA uit schrik voor ebolabesmetting
Foto: Wim Hendrix

Het Klinaziekenhuis in Brasschaat laat dinsdagavond een patiënte overbrengen naar het Antwerpse UZA omdat de vrouw nog maar net terug is van Sierra Leone, een risicoland voor ebola. Dat meldt VTM NIEUWS en wordt bevestigd door de ziekenhuisdirectie. Die spreekt echter tegen dat de patiënte ook effectief symptomen van ebola - zoals koorts - vertoont.

‘Het gaat om een louter preventieve maatregel omdat we geen enkel risico willen lopen en het UZA beter uitgerust is voor dit soort situaties’, zegt adjunct-directeur Chris D’Espallier dinsdagavond.

De vrouw zou het Klinaziekenhuis binnengebracht zijn om er te bevallen en dus niet uit vrees voor een geval van ebola. ‘Ze vertoonde geen symptomen, maar we hebben uit voorzorg toch de procedure in gang gezet om haar te verhuizen’, legt D’Espallier uit. ‘Zo komen we binnen enkele dagen zeker niet in de problemen in het onwaarschijnlijke geval dat de vrouw toch besmet zou zijn. Voorts zijn er echter geen bijkomende maatregelen nodig voor het ziekenhuis of onze overige patiënten.’