Melanie De Biasio wint Europese muziekprijs
Melanie De Biasio Foto: if

De Belgische jazz-zangeres Melanie De Biasio heeft de European Border Breakers Award (EBBA) 2015 gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt door de Europese Commissie in samenwerking met het Nederlandse Eurosonic Noorderslag festival aan tien artiesten in het pop-, rock- en dancegenre. De prijsuitreiking vindt in januari plaats tijdens het Eurosonic festival in Groningen.

Elk jaar deelt de Europese Commissie deze awards uit aan Europese artiesten die het goed doen over de grenzen heen. Naast Melanie De Basio vielen ook Hozier (Ierland), MØ (Denemarken), Indila (Frankrijk), Milky Chance (Duitsland), The Common Linnets (Nederland), Todd Terje (Noorwegen), Tove Lo (Zweden), John Newman (VK) en Klangkarussell (Oostenrijk) in de prijzen.

Jazz-zangeres De Biasio kwam eerder deze week ook al in het nieuws omdat ze mocht aantreden in het Engelse muziekprogramma “Later...with Jools Holland”, een eer die weinig Belgische artiesten te beurt viel. Diezelfde Jools Holland zal trouwens ook de awarduitreiking in januari presenteren.

Melanie De Biasio volgt met deze award in de voetsporen van onder andere Adele en Emili Sandé. Maar ook Gabriel Rios en Stromae kregen eerder al een EBBA mee naar huis.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in