Els Van Hoof volgt Koen Geens op in Kamer
Els Van Hoof (CD&V) Foto: Photo News

Leuvens schepen Els Van Hoof (CD&V) zal in opvolging van Koen Geens dinsdag in de Kamer de eed afleggen als volksvertegenwoordiger. Nadat vrijdag bekend raakte dat Geens Justitieminister wordt in de nieuwe regering liet Van Hoof weten nog te willen overleggen met partijgenoten over haar keuze tussen het mandaat van parlementslid en dat van schepen. Voor de verkiezingen had ze immers laten verstaan beide functies niet te zullen cumuleren.

‘De Leuvense CD&V heeft door het vertrek van Carl Devlies uit de Kamer en dat van Peter Van Rompuy uit Leuven nood aan bijkomende nationale mandatarissen. De Leuvense stem zal op deze manier terug sterker aanwezig zijn in de Kamer’, aldus Els Van Hoof in een mededeling. Om een aantal hangende dossiers af te werken zoals de begroting zal ze nog tot januari aanblijven als schepen. Herwig Beckers volgt haar dan normaliter op in die functie.

In 2008 was Els Van Hoof via opvolging al enkele maanden senator. Dat was ook het geval in de periode van juli 2009 tot juni 2010. In maart 2013 werd ze opnieuw senator, ditmaal in opvolging van Rik Torfs.

Van Hoof zetelt ook sinds 2004 in de Leuvense gemeenteraad. Sinds april 2008 is ze er schepen van sport, communicatie, handel en landbouw. Ze is binnen de CD&V bovendien al sinds 2005 voorzitster van Vrouw & Maatschappij.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig