Anthony Kumpen pakt titel en mag volgend jaar aantreden in Amerikaanse Nascar
Foto: JEFFREY GAENS

België heeft dit jaar twee kampioenen in de Nascar Whelen Euro Series. Tijdens de laatste manche, gereden op het circuit van Le Mans, veroverden Anthony Kumpen (Elites 1) en Maxime Dumarey (Elites 2), beiden rijders van het Belgisch PK Carsport team, de titel in hun categorie. Dankzij de titel mag Kumpen volgend jaar aantreden in de Amerikaanse Nascar.

Anthony Kumpen werd kampioen in de Elites 1-categorie dankzij zijn tweede plaats zondag achter de Italiaan Eddie Cheever III. Zijn directe concurrent, de Spanjaard Ander Vilarino, werd pas vierde, waardoor Kumpen het kampioenschap met slechts een punt verschil won. Ook de eerste race in Le Mans, op zaterdag, was mede beslissend voor Kumpens titel. De Limburger behaalde de overwinning nadat Eddie Cheever III, die als eerste de finishlijn overschreed, door de jury een straf van dertig seconden opgelegd kreeg. De andere Belgen, Bas Leinders en Bert Longin, eindigden zaterdag respectievelijk 21e en 5e en zondag 5e en 7e.

In de categorie Elites 2 kroonde Maxime Dumarey, eveneens een piloot van de PK Carsport-renstal, zich kampioen. De 25-jarige Dumarey werd zaterdag 3e achter de Fransman Guillaume Rousseau en de Italiaan Gianmarco Ercoli. Zondag finishte hij als 5e maar kreeg de punten voor de 4e plaats aangezien de winnaar, de Zwitser Gabriele Gardel, niet deelnam aan het kampioenschap. De twee ereplaatsen volstonden voor Dumarey om België de dubbel te schenken.