‘Dader dodelijke steekpartij op school was depressief’
Foto: NOVUM

De Nederlandse politie heeft zondag een tweede verdachte aangehouden in verband met de dodelijke steekpartij op een middelbare school in Voorburg, nabij Den Haag. Het gaat om een zestienjarige jongen die het mes zou hebben gegeven aan de dader. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Een woordvoerder wilde niets kwijt over hoe men de tweede verdachte op het spoor is gekomen.

Een vijftienjarige leerling van het Corbulo College werd vrijdagmiddag doodgestoken door een zestienjarige medescholier uit Rijswijk. Het slachtoffer overleed ter plekke. Hij zat in de derde klas.

De dader werd vrijdag meteen opgepakt in de buurt van de school. Hij belde vlak na de moord met een vriendin. De moeder van het meisje bracht hem terug naar school, waar hij kon worden aangehouden.

Het is nog altijd niet duidelijk waarom hij op de jongen uit Den Haag instak. Volgens Nederlandse media was hij zwaar depressief. ‘Hij zou al jarenlang worden gepest en was bang’, zegt een vriend van de tiener in De Telegraaf. De verdachte verschijnt maandag voor de onderzoeksrechter.

Zaterdag kwamen de leerlingen van het Corbulo College samen op de vmbo-school om te praten over de steekpartij. Docenten krijgen training van hulpverleners over hoe ze de scholieren het beste kunnen bijstaan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig