Demotte: ‘Het horrormuseum, met de Antwerpse burgemeester als hoofdconservator, heropent’
Minister-president van de Franse Gemeenschap Rudy Demotte (PS). Foto: BELGA

Minister-president van de Franse Gemeenschap Rudy Demotte (PS) heeft zondag zwaar uitgehaald naar de nieuwe centrumrechtse regering-Michel. De maatregelen van die regering doen hem vrezen voor ‘de meest kwetsbaren’.

‘Tot nu toe is ons sociaal model gespaard gebleven van een revolutie à la Thatcher of Reagan, waarbij men van de armen neemt om aan de rijken te geven’, zei Demotte zondag in Doornik. Volgens de PS-excellentie is de toekomst van België nooit zo onzeker geweest: de indexsprong, de verhoging van de pensioenleeftijd, de verhoging van de btw en de accijnzen op diesel zullen volgens hem de zwakkeren treffen.

‘Er zijn in het verleden, onder de regeringen Martens-Gol, pogingen geweest en we hebben jaren miserie gehad om de economische en sociale schade te herstellen. Vandaag gaat het horrormuseum weer open en de burgemeester van Antwerpen (N-VA-voorzitter Bart De Wever, red.) is er de hoofdconservator van’, zei Demotte.

De Franstalige minister-president zei dat hij meer schrik heeft van een sociale en economische blackout dan van een stroomonderbreking in de winter.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig