Boete voor Voeckler na gemiste podiumceremonie
Jelle Wallays en Jens Debusschere kijken verbaasd toe Foto: Sporza
Opvallend beeld tijdens de podiumceremonie van Parijs-Tours: de Fransman Thomas Voeckler (Europcar) was te laat om plaats te nemen op het tweede schavotje naast winnaar Jelle Wallays nadat hij de sprint met twee verloor van onze landgenoot om de zege in de Herfstklassieker.

Nadat Belgisch kampioen Jens Debusschere gehuldigd was als derde, moest de omroeper tot zijn eigen verbazing meteen winnaar Jelle Wallays aankondigen. Omdat de televisiezenders absoluut de podiumceremonie wilden meepikken tijdens de live-uitzending, moest die huldiging versneld worden. Een ontgoochelde 'Titi' Voeckler was op dat moment naar eigen zeggen nog niet uitgehijgd en was niet op tijd bij het podium om deel te nemen aan de ceremonie. Tot verbazing van Wallays en Debusschere, die duidelijk niet goed wisten wat er aan de hand was. Uiteindelijk besloot de organisatie om Mike Teunissen, de Nederlandse winnaar van Parijs-Tours bij de beloften mee het podium op te sturen.

Boete voor Voeckler

Zijn gedrag leverde Voeckler uiteindelijk een boete op van 200 Zwitserse frank en hij krijgt ook zijn prijzengeld, 3760 euro, niet. Voeckler keerde uiteindelijk nog op zijn stappen terug en zakte af naar het podium, maar veel te laat waardoor er geen enkele foto bestaat van Wallays, Voeckler en Debusschere samen op het podium. Wel werden nadien nog foto's van hem alleen op het podium genomen. Een grapje dat de Fransman dus duur te staan komt: 3760 euro prijzengeld dat hij en zijn team niet krijgen en 200 Zwitserse frank boete. Voor Voeckler zit het seizoen er op na Parijs-Tours. Voor het eerst sinds 2002 won hij geen wedstrijd.