Nederlandse Sophie de Boer pakt de bloemen in Ronse
Archiefbeeld Foto: Photo News

De Nederlandse Sophie de Boer (Kalas-NNOF-team) was zondag de sterkste in de eerste manche van de bpost bank trofee bij de vrouwen. De Britse Helen Wyman werd tweede. Jolien Verschueren vervolledigde het podium.

De wedstrijd bij de dames werd ontsierd door een valpartij in de eerste bocht. Sanne Cant en Ellen Van Loy waren de grootste slachtoffers en moesten achtervolgen. Voorin trokken Nikki Harris, De Boer, Wyman en Verschueren stevig door.

Terwijl Van Loy de sprong naar voren kon maken, raakte Cant, deze week nog geveld door griep, verzeild in de achtergrond.

Vooraan moest Harris de rol lossen, het was De Boer die zich drie rondes voor het einde ontdeed van haar metgezellen. De Nederlandse ging met een kleine voorsprong de laatste ronde in en hield stand. Wyman, zaterdag nog goed voor winst in ‘s Hertogenbosch, moest deze keer vrede nemen met een tweede plaats. Verschueren werd derde.

Omdat Wyman 15 seconden won bij de tussensprint in ronde twee en aan de meet amper 7 seconden moest toegeven op De Boer, is de Britse de eerste leidster in het klassement.

Reacties van Sophie De Boer, Helen Wyman en Jolien Verschueren: