Cipiers worden bevorderd, maar kunnen fluiten naar loonsverhoging
Foto: VUM

Het gevangeniswezen moet zo hard besparen dat er geen geld meer is om begin november 250 cipiers te bevorderen tot ploegchef, nochtans uiterst noodzakelijk om het personeelstekort in de gevangenissen aan te pakken. Dat bericht Het Nieuwsblad op zondag.

'Dit is du jamais vu', zegt ACV-vakbondssecretaris Filip Dudal. 'Onze mensen krijgen te horen dat ze op 1 november 2014 worden bevorderd, maar naar het geld dat aan die bevordering tot ploegchef vast hangt, kunnen ze fluiten. Komt nog bij dat zo’n bevordering voor haast alle betrokkenen inhoudt dat ze van gevangenis veranderen, waardoor velen verder moeten rijden of langer onderweg zijn van en naar het werk. Kortom: netto gaan ze aan deze bevordering moeten bijleggen.'

Bronnen binnen het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen bevestigen de gang van zaken. De woordvoerder wil echter geen commentaar kwijt. 'Er komen gesprekken met de personeelsvertegenwoordigers om voor deze situatie een ordentelijke oplossing te vinden', zegt woordvoerder Laurent Sempot.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig