ETHIAS LEAGUE. Menen deelt meteen tik uit aan 'nieuw' Maaseik
Archiefbeeld Foto: VDB
Maaseik kreeg op de openingsspeeldag in eigen huis meteen een koude douche te verwerken. Een bij momenten onmondige thuisploeg botste op een enthousiast Menen dat tot de eigen grote verrassing een duidelijke 0-3 zege liet noteren.

Maaseik startte met de nieuwkomers Broshog, Höhne, Lushtaku en Padar in de basis en het was vooral die laatste die zich in de beginfase toonde. Menen opende snel en de thuisploeg zette via de Hongaarse aanwinst de achtervolging in. Padar stuurde naar 6-5 maar de bezoekers namen met twee opslagpunten van Van Haarlem weer over bij 6-8. Ver Eecke dikte nog aan tot 7-10, het signaal voor Maaseik-coach Verstraten om zijn jongens een eerste keer naar de kant te roepen. De Limburgers probeerden wel maar het was toch vooral Menen dat via Louati en Sinnesael het tempo strak hield. Maaseik zocht dan het middencompartiment op maar meer dan een gelijke stand sleepte Raymaekers niet uit de brand. Kapitein Maan incasseerde nog de gele kaart voor coach Verstraten na protest voor een tweede twijfelachtige beslissing. Daar trokken de Oost-Vlamingen zich langs 22-23 weinig van aan.

Wissels brengen geen soelaas

De tweede set startte rampzalig voor Maaseik. Voor de thuisploeg het goed besefte, sprokkelde Menen een 1-7-voorsprong bij elkaar. De Maaseikenaars leken bij momenten aan de grond genageld terwijl Louati en Ver Eecke de kloof eenvoudig uitdiepten. De wissels, onder meer Lecat in plaats van de bleke Maan, brachten weinig zoden aan de dijk bij de Limburgers. Lecat en Padar kregen de handen van het publiek nog even op elkaar maar over 16-23 stuurde diezelfde Lecat de setbal in het net.

Set drie bracht dan toch beterschap voor Maaseik waar Finoli zijn aanvallers beter in stelling kon brengen. Maan blokte bij 6-4 de Fransman Louati toch een keer af en bij 14-11 tekende Padar zowaar voor een ruime kloof. De thuisploeg bleef echter onzeker acteren en na een tweede misser van Maan kwamen Louati en Ver Eecke weer opzetten. Maaseik kon de enige setbal van de match niet verzilveren, de bezoekers hadden daar bij 24-25 geen moeite mee.

SETSTANDEN: 23-25, 18-25, 24-26

MAASEIK: Broshog, Maan, Raymaekers, Höhne, Padar en Lushtaka; libero: Derkoningen; kwam in: Lecat, Grozdanov, Finoli
MENEN: Van Haarlem, Sinnesael, Louati, Ver Eecke, Balduyck en Delanghe; libero: Lemay

Uitslagen:
Maaseik - Menen 0-3 (23-25, 18-25, 24-26)
Gent - Asse-Lennik 0-3 (20-25, 20-25, 20-25)

Programma:
Guibertin - Haasrode 3-1
Waremme - Antwerpen 18/10

Bekijk hier de volledige stand in de Ethias League!