Rob Peeters: ‘Ik heb het volste vertrouwen in dit seizoen’
Foto: PHOTOPRESS.BE

De 29-jarige Rob Peeters was bij de oprichting van Vastgoedservice-Golden Palace dé meest in het oog springende naam. Hij is de ouderdomsdeken van de ploeg maar bovenal de regerende Belgische vicekampioen bij de eliterenners.

‘Ik heb dit jaar een heleboel goede jonge renners rond mij gekregen. Dit geeft een goede ondersteuning en ik denk dat we op een hoog niveau zullen presteren’, stelde Peeters bij de ploegvoorstelling. ‘De komst van Niels Albert heeft wel wat teweeggebracht. Je kan dan zeggen dat je al jaren met het vak bezig bent, van iemand als Niels kan je nog wat bijleren. Hij neemt de bos- en wegtrainingen voor zijn rekening en daardoor hebben wij enkele nieuwe methodes ontdekt. Niels brengt een pak tips bij die handig zijn en die mijn prestaties kunnen bevorderen’.

‘Mijn aanloop naar het nieuwe seizoen verliep minder. Ik had af te rekenen met ziekte en kreeg tendinitis aan de knie. De ploeg stuurde me op stage waardoor ik vandaag top ben en klaar voor het seizoen. Ik heb er het volste vertrouwen in. Vanaf zondag begint het echt voor mij. Dan komen de drukkere weekends en met de regen de zwaardere crossen eraan. Het type veldritten met ploeteren en stoempen draagt mijn voorkeur weg’.

Met Wout Van Aert, de wereldkampioen bij de beloften, heeft het team nog een topper in de gelederen. ‘In de bpost bank trofee zal ik mij meten met de eliterenners. In enkele Superprestige-manches, de Wereldbekercrossen en nog wat losse veldritten start ik nog bij de beloften. Ik kan zo mijn regenboogtrui aan het publiek tonen. De rest van de wedstrijden ben ik bij de profs actief. Het is niet zo dat ik de Superprestige bewust ontloop omdat Mathieu van der Poel daar juist gaat rijden. De Koppenbergcross en Ronse bijvoorbeeld liggen me nu een stuk beter. Ik hoop mijn progressie verder door te zetten, zeker bij de profs.’