Albert: ‘Met Wout van Aert al grote vis binnen’
Foto: BELGA

De functie van sportdirecteur bevalt Niels Albert alsmaar meer. De ex-wereldkampioen heeft er enkele drukke dagen opzitten. Niet alleen is hij begaan met het sportieve luik binnen Vastgoedservice-Golden Palace, Albert is ook druk in de weer met de opbouw van zijn fietsenzaak.

‘Tot hiertoe bevalt het me allemaal, die functie van sportdirecteur annex raadgever’, lacht Albert. ‘Wij hebben met Wout Van Aert al een grote vis binnen door de SP in Gieten te winnen bij de beloften. Ik schat het potentieel van de ploeg zeer hoog in. Ik heb een jonge ploeg onder mij zodat er nog een pak progressie mogelijk is voor die mannen. Het komt er ook op aan die renners de nodige tijd te geven. Wij mogen hen niet opjutten of overhaasten’.

‘Ikzelf kom als veldrijder uit een andere structuur en moet de gulden middenweg nog wat zoeken. Ik zal wel op tafel bonken als dat nodig is. Ik ben zeer goed aanvaard door de groep. Ik ondertekende hier een contract van onbepaalde duur. Aan ambitie zal het bij mij niet ontbreken. Ik wil deze jonge kern verder laten ontwikkelen met mijn kennis en doorzicht’.

‘Naast het voetbal is het wielrennen, en in de winter dus het veldrijden, sport nummer twee in België’, klinkt het bij Club Brugge-kapitein Timmy Simons, medeoprichter van het team. ‘Met Niels trokken wij een schitterende sportdirecteur aan. Hij is een echte winnaar en daar houd ik wel van. Hij zal zijn juiste spirit wel doorgeven aan onze renners.’